درباره ی سیب تامبولی

سیب تامبولی از سال ۱۳۹۸ با خلق مفهوم و مزه جدیدی برای سیب زمینی تنوری یکی از محبوب ترین محصولات غذایی در ایران را ساخته تا پاسخ گوی نیاز مشتریان عزیز با ارائه غذای سالم و سریع باشد.
سیب تامبولی با هدف برند سازی و فرانچایز نوع جدیدی از فست فود ایجاد شد. فست فود تهیه شده در برند سیب تامبولی نوعی سیب زمینی تنوری همراه با مخلفات دلخواه شما می باشد. دلیل پخت تنوری سیب زمینی در برند سیب تامبولی حفظ ویتامین ها ، مواد معدنی بافت تازه و لذیذ آن می‌باشد. برند سیب تامبولی سعی در خلق طعمی جدید همراه با برآورده کردن تمام سلیقه ها از قشر های مختلف را دارد. هدف اصلی این شرکت برندینگ و اعطای نمایندگی (فرانچایز) برای ایجاد یک کسب و کار زود بازده و کم سرمایه می‌باشد. به دلیل نوآورانه و تازه بودن ایده در کشور پیش بینی می شود بازگشت سرمایه برای سرمایه گذاران و دریافت کنندگان نمایندگی به سرعت اتفاق افتاده و این کسب و کار تبدیل به یک کسب و کار زود بازده شود.

از سیب زمینی چه می­دانید؟

سیب‌زمینی‌های شفابخش در دوران باستان در آمریکا کاشته می‌شدند. اینکاها حتی معنای مقدسی به آن نسبت دادند. اسپانیایی‌ها‌، پا به پای کریستف کلمب، سیب‌زمینی و همچنین گنجینه‌های اینکا را به کشور خود بردند.

فرمانده پیتزارو در سال 1535 میلادی سیب‌زمینی را به پادشاه اسپانیا هدیه داد اما شاه علاقه چندانی به این غده نداشت. اشراف زاده انگلیسی سر والتر رالی ویرجینیا تقریباً پنجاه سال بعد سیب زمینی را دوباره کشف کرد. با این وجود این بار انگلیسی‌ها عاشق سیب زمینی شدند. به تدریج کشت سیب‌زمینی در ایتالیا، آلمان، روسیه و فرانسه آغاز شد. اما برخلاف انگلیسی‌ها، آن‌ها سیب‌زمینی را به عنوان خوراک دام در نظر می‌گرفتند. تنها کشاورزان فقیر سیب‌زمینی را برای وعده غذایی خود استفاده کردند.

کسی که سیب‌زمینی را به غذاها وارد کرد، پارمانتیر فرانسوی بود. همچنین یک افسر، مأمور پارمانتیه تحقیقات قابل‌توجهی در مورد فواید نظامی سیب‌زمینی انجام داد. در آن زمان با تهدید قحطی در اروپا، سیب‌زمینی به «برکت» تبدیل‌شد و برای آن کتاب‌چه علمی چاپ‌ شد. در‌ نهایت، پادشاه فرانسه مزرعه‌هایی را به پارمانتير در نزديكي پاريس اختصاص داد و كشت سيب‌زميني به طور منظم آغاز شد.

این سیب‌زمینی بود که از تسلیم شدن جامعه در برابر گرسنگی در آلمان سرد جلوگیری کرد و کیزر ویلهلم دوم از اهالی روستا خواست تا سیب‌زمینی کشت‌کنند.

متخصص آلمانی دکتر هرمان در سال 1895 میلادی یک مزرعه آزمایشی در اطراف آداپازار ایجاد‌کرد و نوع فعلی کشت‌شده را توسعه‌داد. امروز استفاده از سیب‌زمینی به ویژه برای کودکان بسیار ضروری است و جای خود را در غذاهای همه­ ی کشورها باز کرده است.

سیب زمینی اولین بار توسط میرزا ملکُم خان به ایران آورده شده است، برای همین در ابتدا به آن ” آلو ملکُم ” می گفتند و اکنون هم در بعضی شهرهای ایران سیب زمینی را بنام آلو می شناسند.

سیب زمینی غنی از بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین  A) است که وقتی پخته می شود به آسانی جذب می شود. سیب زمینی تقویت کننده قلب، محکم کننده لثه، مسکن درد و زخم معده  است. سیب زمینی  در بین سبزیجات حاوی ویتامین C  بالایی است و هر 100 گرم سیب زمینی 20 تا 25 میلی گرم ویتامین C دارد و برای تامین ویتامین C مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است، سیب زمینی علاوه بر ویتامینC حاوی مواد مفید دیگری مثل پتاسیم ، فسفر  ، آهن  و منیزیم  است.

سیب زمینی پخته شده یا کباب شده با پوست، بیشترین مقدار ویتامین ها را داراست.

سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین B6  است. یک فنجان سیب زمینی پخته 21 درصد B6 مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند. می دانید که بسیاری از آنزیم های بدن خصوصاً آنهایی که در تبدیلات پروتئینی درگیر هستند به B6 محتاج هستند، در نتیجه برای تولید سلول های جدید احتیاج به B6 داریم. B6برای ورزشکاران بسیار حیاتی است و به آمادگی و بازسازی بدنشان کمک می­کند. پس بهتر است حتماً در رژیمشان از آن استفاده کنند. B6 در جلوگیری از سرطان نیز مفید است. پس بهتر است بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفته ای یک بار سیب زمینی را جایگزین دیگر مواد نشاسته ای کنند.

پخت آن بصورت تنوری و کباب شده موجب حفظ خاصیت سیب زمینی می شود ، ولی تهیه آن بصورت سرخ کرده و چیپس که در کشور ما معمول است بدترین نوع پخت این ماده غذایی مفید است. خوردن این شکل سیب زمینی برای اطفال مضر است و برای بزرگسالان نیز به دلیل روغن زیاد مشکل زاست ، مگر با توری روغن آن کاملاً جدا شود.

فواید سیب زمینی :

  • انرژی بدن را تأمین می‌کند و خستگی را از بین می‌برد.
  • سیب‌زمینی، قندخون را می‌کاهد، برای بیماران دیابتی مفید است.
  • تصلب شرائین را از بین می‌برد.
  • هضم و انسداد روده را تسهیل می‌کند.
  • خون را پاک می‌کند.
  • در برابر سرطان محافظت ایجاد‌ می‌کند.
  • تورم روده و درد بواسیر را می‌کاهد.
  • برای ترک دست و پا خوب است.
  • به از بین بردن کرم‌های روده‌ای کمک می‌کند.
  • برای کلیه‌ها خوب است.
  • برای پوست‌های نرمال و خشک مفید می‌باشد.
  •